Felhasználási feltételek

A Berone Bútor Webáruházban csak 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak. A vásárlási feltételek elfogadásával Ön nyilatkozik arról, hogy 18. életévét betöltötte. Rendelés véglegesítésekor, a szállítási információk elfogadásával a vásárló tudomásúl veszi az áruház szabályzatát, és rendelkezéseit.

Általános feltételek

Fontos!

A szövetekről, és bútorokról készült fotók csak illusztrációk. Színbeli, illetve árnyalati különbségek előfordulhatnak. A pontos színekről kérjük, egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal. Az egyedileg rendelt szövetes termékeknél a szövetek színeiben és anyagában való eltérésekért felelősséget nem vállalunk! Amennyiben nem biztos a szövet megfelelő kiválasztasában, akkor kérem az ügyfélszolgálattól is kérjen fényképet a szövetekről, így elkerülve, vagy kiküszöbölve az esetleges eltéréseket.

Az áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését webáruházunkon keresztül hozzánk eljuttatta. Megrendelése akkor lép életbe, ha online megrendelését e-mail-ben visszaigazoljuk. Ezzel egyidejűleg a megrendelő és a Berone Bútor Webáruház között adásvételi szerződés jön létre.

Az Internet-szolgáltatás minőségéből vagy hiányából, az e-mail szolgáltatónál technikai okok miatt elveszett levelek miatti teljesítetlen megrendelésekért nem tudunk felelősséget vállalni. Ilyen esetben telefonon javasolt tisztázni a problémát.

A vételár a termékek mellett feltüntetett Ft vagy € ár. A Berone Bútor Webáruházban nincs semmilyen rejtett költség, az árak bruttóban értendőek. Az árváltozás jogát fenntartjuk! A kiszállítás vagy csomagküldés költségét a Szállítási költségek menüpontban feltüntetett árak mutatják. Az internetes webáruházban lévő terméknél feltüntetett képek nem minden esetben adják vissza a termék pontos mását, ha nem elégedett egy adott termék képének minőségével, illetve ha szeretne egy jobb, részletesebb képet róla kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.

Felhívjuk figyelmét, hogy a szállítási költség 'kaputól kapuig' érvényes! 

Tehát, a sofőrnek nem kötelessége bevinni az árut a lakásába, sem felvinni az esetleges emeletre! 

Az áru késedelmes beérkezésére az elkészítési határidőtől számított 15 munkanapot fenntartunk.

Előleg

Minden kárpitos termék rendelése esetén 20%-os előleget kérünk be.

Garancia

A termékekhez minden esetben mellékeljük a jogszabályokban előírt és a kereskedelemben megszokott számlát, melyek segítségével érvényesíteni lehet a garanciát. Kizárólag azokra a termékekre vonatkozik a garancia, amit rendeltetésszerűen használtak. A garanciális ügyintézés további részleteire a Ptk-ba, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben, illetve a 151/2003 (IX.22.) Korm. redeletben foglaltak irányadók.

Garanciális csere esetén kérjük, hogy a hibás vagy sérült terméket küldje illetve szállítsa vissza a számlán feltüntetett címre. A nem megfelelően csomagolt visszáru esetleges sérüléséért felelősséget nem tudunk vállalni.

Kiemelten fontos! FONTOS: Ha sérülést talál a terméken, a futárral köteles jegyzőkönyvet írni vagy íratni a sérülésről. A sérülési reklamáció csak aláírt jegyzőkönyvvel érvényesíthető. A házhozszállítási díjat a szállítmányozó cég állapította meg, a lenti táblázatban találja, az átvétel után kell fizetni a szállítmányozónak. Az termék emeletre való felszállítása előzetes egyeztetés alapján történik és plussz költséggel jár. Webáruházunkban a megrendelt termékek lapraszerelten érkeznek meg otthonába. A kiszállítás díja Magyarországon belül az alábbi táblázat szerint kerül besorolásra: (külföldi kiszállítás esetén kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken)

A vásárlástól való elállás joga

A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti a „Kapcsolat” menüben, e-mail-en vagy telefonon. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli. Amennyiben a csomagot nem veszi át, és erről minket nem értesített úgy a szállítási költség a fogyasztót terheli.

Online vásárlás esetén a vásárló az áru átvételétől számított tizennégy (munka)napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Csomagküldést érintő elállás esetén a vásárló köteles a termék vásárlóhoz történő szállításával és onnan visszaküldésével kapcsolatos költségeket állni. A vételár visszafizetését csak a használatba nem vett, hiánytalanul, sérülésmentesen, sértetlen csomagolással visszaszolgáltatott termék(ek) esetén teljesítjük.

Ha a vásárló az árut visszaküldi vagy személyesen átadja az eladó telephelyén, a vásárlást igazoló számla eredeti példányát is mellékelni szükséges. Kérjük, hogy az áru visszaküldését ügyfélszolgálatunkkal előzetesen egyeztesse. A vételár visszafizetése készpénzben, vagy átutalással történik. A visszaküldött csomagot utánvétes küldeményként nem áll módunkban átvenni, mivel a pénz visszafizetése előtt meg kell győződnünk a termék(ek) sértetlenségéről.

A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik az eladót terhelő kiszállítási költségekre, valamint a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a megrendelőnek kell viselnie.

Jogvita esetén a Felek elsősorban közös megegyezésre törekszenek. Közös megegyezés hiányában a Felek a szerződésből eredő minden jogvitájuk elbírálására a Magyar Gazdasági és Iparkamara mellett működő Választott bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

Figyelem!
Fontos tudnia, hogy amennyiben a megvételt követően használatba vette a terméket, már nem állhat el a vásárlástólA vásárlástól való elállás joga nem a termék 14 napos ingyenes használatát biztosítja Önnek, hanem a termék szemrevételezésének lehetőségét, ugyanúgy, ahogyan arra az üzletben vásárolt termékek esetében is módja van.

A tizennégy napos gondolkodási idő nem vonatkozik többek között a következő árucikkekre:
- konkrét időpontra szóló repülő- és vonatjegyek, koncertjegyek, szobafoglalások,
- rendszeresen házhoz szállított élelmiszerek és italok (például a tejesember által hozott tej),
- egyedi megrendelésre készült, egyértelműen a vevő egyedi igényeinek megfelelően előállított termékek (kárpitos bútoraink),
- lezárt adathordozók (például DVD-k), amelyeket átvételkor Ön felbontott.

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

Webhelytartalom

A termékleírásnál található tartalom és fogyasztói ár kizárólag tájékoztató jelleggel kezelendők. A tartalmakra, azok pontosságára, aktualitásukra, teljességére a termékek sorozatos módosulásai miatt a webáruház tulajdonos nem vállal felelősséget.

Egyéb fontos rendelkezések

Egyéb nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadóak. A Polgári törvénykönyv, valamint a kereskedelemre vonatkozó rendelkezések az irányadók.

  1. a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény;
  2. a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény;
  3. a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságról szóló 225/2007. (VIII. 31.) Korm. rendelet; az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet.
  4. a szavatossági és jótállási felelősségére, illetve az ezzel összefüggésben érvényesített szavatossági és jótállási igények intézésére a Ptk.-ban és a 49/2003. (VII.30) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak

Panasz esetén

Az eladó célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben a megrendelő megelégedettsége mellett teljesítse. Amennyiben a megrendelőnek ennek ellenére valamilyen panasza merül fel a vásárlási szerződéssel, vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a kapcsolat menüpont alatt lévő elérhetőségeken keresztül teheti meg.