Jót tesz és egészséges a délutáni szunyókálás

Jót tesz és egészséges a délutáni szunyókálás

Akár egy kényelmes kanapén, akár fotelban vagy ágyban pihenünk le, a kutatók azt találták, hogy már pusztán 10-30 percnyi alvás is órákon át tartó felfrissülést hozhat, ha épp a megszokottnál kevesebb alváshoz jutottunk vagy csak egy különösen nehéz napon vagyunk túl.

Noha az éjszakai alvást legtöbbünk kihagyhatatlannak tartja, sokan hiszik úgy, hogy teljes egészében helyettesíthetik pár óránkénti rövid pihenéssel. Leonardo da Vinci, ezt az életvitelt folytatva alkotott, manapság főleg katonák és katasztrófavédők kényszerülnek rá, változó sikerrel és többnyire negatív élményekkel. Mi lehet hát a Mona Lisa alkotójának titka? Da Vinci élete folyamán, noha nem feltétlenül volt gazdag, gyakran időzött luxus környezetben, magas komfortfokozatú bútorok között, melyek maguk is mesteremberek keze nyomait viselték és élménnyé tették a sziesztázást.

Mi pontosan ezt a luxust és minőséget próbáljuk nyújtani, legyen ön tűzoltó vagy katona, netán olasz festő; vágyjon energetizáló délutáni szunyókálásra vagy egész éjszakás nyugodt alvásra, nálunk megtalálja mindazt, ami ezt lehetővé teszi.