Osztott helyiségek, avagy ötletek a modern gyerekszobákhoz

Osztott helyiségek, avagy ötletek a modern gyerekszobákhoz

Nevetés… sírás…játék…háború. A közös gyerekszoba a folytonos aktivitás és az állandó szükségletek helyszíne. Nem véletlen, hogy rengeteg szülő kerül gondba a gyerekszoba berendezésekor. Kettő, vagy több bimbódzó személyiség, azok szükségletei,  a tárolás és a mozgástér megfelelő összehangolása, ijesztő feladatot jelenthet a szülőknek. Ráadásul mindezt úgy kell megoldani, hogy minden egyes gyermek személyisége is figyelembe vételre kerüljön...
A következő napokban néhány segítő ötlettel szolgálunk, hogy könnyedén túljusson az általános lakberendezési kihívásokon, hogy egy vidám, mégis funkcionális szobát sikerüljön berendeznie az ifjú lakótársaknak.
 
Ötleteinek megvalósításához  ide kattintva megtekintheti webáruházunk széles kínálatát!

 

 

1. Osztott szoba (fiú-lány)

Olyan gyerekszobát tervezni, amelyen fiú és lány osztozik, talán a legegyszerűbb kihívás.
 
Az első lépés kiválasztani egy alap színpalettát a szoba fő elemeihez (fal, szőnyeg, bútorok). Ha a gyerekek elég idősek bevonhatjuk őket is a tervezésbe. A színkombinációk, mint a fehér és a szürke, a türkiz és a fehér, vagy valamely alapszínek mixe kitűnő választás fiúk és lányok számára egyaránt.
 
A motívumok és kiegészítők színválasztásánál alkalmazhatjuk az alap színpaletta kiegészítéseit. Például egy szürke – fehér szobát próbáljon meg sárga színű kiegészítőkkel hangsúlyozni! Mintának választhatunk vékony vonalakat, vagy nagy geometriai térelemeket. Amikor bútorokat választunk, célszerű egyszerű vonalvezetésű, minta nélküli elemeket választani, és pár természetes színű alapelemet, mint például a lámpa, vagy a függöny.
 
A szuper vidám gyerekszoba tervezésének legizgalmasabb része a kiegészítők kiválasztása úgy, hogy azok tükrözzék a srácok személyiségét. Válasszon olyan elemeket, amelyektől mindannyian maguknak érzik a helyiséget! Szabja személyre a szobát a képektől a fogasig! Egy fénytáblával a gyerekek nevével, vagy csak a nevük kezdőbetűjével például energiát és egy kis izgalmat vihet a helyiségbe. Hasonlóan kifinomultan választhatunk nem specifikus kiegészítő elemeket, de tartsuk meg a színek egyensúlyát. Például válasszunk a fiúgyermeknek piros tűzoltóautós díszpárnát, a lánynak olyat, amelyen piros szív, vagy egy rózsa van.
A tároló elemek színe szintén nem specifikus legyen, de színben a dizájn fő témájának kiegészítése.
 
Hamarosan folytatjuk...
 
 
Szerző: K.
Forrás: freshome.com